Midsummer Day 1

DSC_0140

Täällä Ruotsissa juhannus on tosi iso juttu, jopa kaikki vaatekaupat jne  on kiinni juhannuspäivänä, yleensä normipyhinä kaikki on ihan normaalisti auki. Kerroin, että Suomessa me mennään yleensä juhannusfestareille niin kaikki tuijottaa ja kummastelee suu auki. Lämmöllä muistelen viimevuoden HimosJuhannus rälläystä, mut oli tämmönen chilli (ruotsin)perheen ja kavereiden kanssa chillailukin tosi jees!

Here in Sweden it feels like midsummer is such a big deal. Even all the clothing stores are closed on midsummer day, usually on any other reddays they are normally open. I told everyone that in Finland we usually go to some festivals on midsummer and everyone looked at me with their mouths open “whaaaaaaaaaaat?”. Last year’s midsummer festival in Himos was sooo awesome and we had so much fun, but this kind of midsummer is really nice too. Chilling with friends and my Swedish family is always so nice and relaxing :)

DSC_0063

Perjantaina eli juhannusaattona mentiin Davidin ja Rebeckan luokse juhlimaan juhannusta muiden kavereiden kanssa. Kaikki toi jotain juhannusruokaa mukanaan, eli syötiin ja juotiin ja tytöt teki juhannuskranssit. Mä olin väkertäny omani jo aamulla Sebben siskon ja tädin kanssa. Aika hyvin onnistuin ensikertalaiseks! Pelattiin illalla ruotsalaista versiota mölkystä, mikä ikinä sen nimi olikaan ja lähettiin puolenyön jälkeen kävelee kotiin.

On Friday we went to spend the midsummer to David’s and Rebecka’s place with some other friends. Everyone brought some midsummer food with them, so we ate a lot, drank some and the girls made flowercrowns. I had already made mine in the morning with Sebbe’s sister and aunt. I succeeded pretty good, it was my first time ever doing a flowercrown! In the evening we also played some Swedish game where you throw wood bricks and try to hit some other wood bricks. Don’t ask more.

DSC_0064DSC_0119 DSC_0073DSC_0127 DSC_0129

        Rebecka & I

-Roosa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s