Why Sweden?

DSC_0020Miksi Ruotsiin? Alun perin muutin tänne Göteborgiin syksyllä 2013. Olin tosi nuoresta asti haaveillu ulkomaille muutosta edes hetkeksi, yläasteen jälkeen halusin vuodeksi jonnekkin vaihtoon ja kävin haastatteluissakin, mutta sillonkun on niin vanhempiensa armoilla ni ei onnistunut. Täysikäsenä halusin lähteä aupairiksi ja kävin sieläki haastattelussa, mutta koska olin itselleni kaksi ihanaa koiraa ottanut niin en voi niitä tosta noin vaan vuodeksi jättää “hoitoon” elikkä senkin haaveen heitin kaivoon. Joskus sitte alettiin duunikaverin kanssa puhumaan et kui kivaa ois lähtee Ruotsiin pidemmäks aikaa ja laitettiinki tuumasta toimeen. Hoidin sille suhteiden kautta vakkariduunin, se taas otti mut kotiinsa asumaan. Laitoin Helsingissä asunnon vuokralle ja koirat hoitoon siks aikaa että lähin kokeilee mihin tää vois johtaa. Olin sillon loppujenlopuks 3 kuukautta ja lähin takas Suomeen koirien luokse. Tein sillon Ruotsissa sen muutaman kuukauden suomenkielisiä töitä.
Tietenki sit mun vikana kuukautena täällä tapasin täydellisen miehen keheen rakastuin ja tästä syystä pysyvä muuttolentokone lennätti mut ja hauvat tänne takasin vähän ennen joulua 2014 :) Tässä sitä nyt ollaan, hetkeekään en oo katunut! Kaikki kellä on vähääkään haaveena lähtee minne päin maailmaa vaan niin tehkää se, oli se kuinka hankalaa tahansa. Ette tuu katumaan! Olihan se vähän inhottavaa sitteku palasin Suomeen ni pyöriä eri kavereiden ja äidin nurkissa kun olin antanut asuntoni vuokralle melkeen vuodeksi.. :D En silti kadu!

DSC_0030

Why Sweden? I moved here for the first time on Autumn 2013. I have always dreamed about living or trying to live in some other country, for at least a while. After high school I wanted to go somewhere as an exchange student but when you’re underage and have no money, everything depends on your parents. Well, the next dream was going somewhere as an aupair but I had already took my 2 beautiful dogs so I couldn’t just leave them for a year so I needed to forget about that dream too. 
Someday we started to talk with my co worker how nice it would be to move to Sweden. So much easier to do when someone is doing it with you. I helped him to get a job from Sweden and he let me live at his place for awhile. I rented my apartment in Helsinki and gave the dogs to my mom for a little while. After all, I stayed for 3 months. Of course in the last month I fell in love with a perfect guy and because of that I moved back here for good little bit before last Christmas 2014 :) And here we are, haven’t regretted it ever. Everyone who has a dream about going to somewhere, just do it even if it’s hard. Of course it was a little annoying to live at my mom’s and friends’ places when I came back to Finland at the first time, because I had gave my apartment for rent for a year.. :D It was definitely worth it! 

A bird sitting on a tree is never afraid of the branch breaking, because her trust is not on the branch but on it’s own wings.

With Love,

Roosis

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s