Spicy food

Asia mikä mua on ärsyttäny mun koko elämän ja jota joudun selittelee melkeempä päivittäin on tulisen ruoan sietämättömyys. En tiedä mistä johtuu, mutta tosiaan mun suu ei kestä Yhtään mausteista ruokaa. Tottakai ihan perus miedot mausteet menee, mutta heti jos hypätään chilin tai jalopenojen suunnalle nii menee yli. Ja tää ei oo siis makuasia, ette usko kuinka paljon haluaisin pystyä syömään tulisia ruokia, mutte en vaan pysty vaikka kuinka yritän. Tätä saan siis selitellä AINA. Aina jos valitaan jotain valmista kastiketta thai ruokaosastolla, jos paketissa lukee “mild” se on yleensä aina liikaa. Ravintoloissa jos tarjoilija sanoo “Ei ole tulista, vähän mausteista” se on liikaa. Ja trust me, oon kyllä kokeillu tän 22 vuoden aikana aika paljon erilaisia ja oon oppinu mitä kestän ja mitä en. Eniten vihaan kommentteja “Eihän tää nyt voi olla liian tulista” kyllä voi.

One thing that has been annoying me my whole life and which I have to explain to everyone in my daily basis is how can’t I tolerate spicy food. I have no idea why, but my mouth just can’t handle spicy stuff at all. Of course some normal spices like pepper, salt etc is OK but what comes to chili and jalapenos, it’s too much. And it’s not that I just don’t like it, I would LOVE to be able to eat spicy food believe me, but I just can’t no matter how hard I try. And this is something what seems to be really hard for people to understand. If we are choosing some thai dressing in the grocery store, if it says “mild” I’m 99% sure it’s too spicy. In the restaurants when the waiters says “It’s not hot, just a little spicy.” That’s too much. And trust me I have tried a lot in these 22 years and I have learned what I can and what I can’t handle. Comments which I hate the most is “it can’t be too spicy?” YES it can.

DSC_0030

DSC_0022  DSC_0032
Kiitos että sain avautua, ja huomasinki että mulla on näissä kuvissa jotain mählää mun paidassa, olkoot :)
Thanks for letting me open up and I just noticed I have some crap on my top in these pics but I’m too lazy to do anything about it .. :)

<3 : Roosa

Kuvat: Sini

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s