How to stay fit

Oon ihan koukussa kaikkiin pikkujuttuihin mitä voi jokasessa päivässä valita terveellisemmin. Aattelin koota tähän kaikkee pientä ja mitä on helppo toteuttaa! Suurin osa varmaan aika perusjuttuja, mutta ei välttämättä kaikille.

Veden juonti
Kun juo vettä sen 2-3 litraa ainakin päivässä, se pitää aineenvaihdunnan liikkeellä ja ei liian helposti sekoita janoisuutta nälkäisyyteen.

Vihreä tee
Nopeuttaa myös aineenvaihduntaa ja maistuu hyvälle. Parempi juoda iltapalaks kuppi vihreetä teetä ku syödä jotain huonoa.

Psyllium kuitulisä
Luin joskus jonkun tutkimuksen missä toiselta ryhmältä kiellettiin kaikki rasva, sokeri, alkoholi jne ja toinen ryhmä jatko normaalilla ruokavaliollaan mihin lisättiin vaan paljon kuituja. Eka ryhmä keveni jossain tietyssä ajassa 2,7kg ja toinen jolle lisättiin kuituja niin 2,1kg. Psyllium saa muutenkin vatsan toimimaan, ei oo enää ongelmia! Psyllium siemenet on helppo lisätä ihan mihin vaan, psyllium jauho vähän hankalampaa ku se tekee kaikesta nesteestä tosi hyytelömäistä ja siinä on pieni sivumaku, mutta jauhe toimii huomattavasti tehokkaammin ku siemenet.

Kävely
Käyn aamusin koirien kanssa pidemmällä kävelyllä, taas lähtee aineenvaihdunta kivasti liikkeelle heti aamusta ja saa hoidettua vähän liikuntaa jo ennenku kerkee kunnolla ees heräämään. Kävelen aina rappuset jos mahdollista ja muutkin käveltävät matkat.

Majoneesin vaihto turkkilaiseen jugurttiin
Oikeesti melkeen kaikki kastikkeet voi vaihtaa turkkilaiseen jugurttiin, jos kaipaa ruualleen kastiketta. Jos haluu jotain erilaista ni esim avocado + sipuli + turkkilainen jugurtti mössö on ihan sairaan hyvää. Käy tortillojen tai hamppareidenki välissä täydellisesti. Tai jugurtin sekaan yrttejä, hunajaa, mausteita mitä vaan.

Hiilareiden vaihto kasviksiin
Riisit, perunamuusit ja pastat voi helposti vaihtaa terveellisempiin kasvisvaihtoehtoihin. Ite oon kokeillu kukkakaalimuusia, kukkakaali riisiä ja kesäkurpitsapastaa. Ihan sairaan hyvää ja kivaa vaihtelua perus salaattipohjalle.

Chia pudding
Chia pudding

I’m totally hooked on doing small things everyday what makes you healthier. I wrote you some little stuff what I do everyday.

Drink water
When you drink water 2-3 liters a day it keeps your metabolism going fast all the time and you don’t mix being thirsty for being hungry. 

Green Tea
Also speeds up your metabolism and tastes good. Better to drink a cup of green tea than eat something bad.

Psyllium fiber
Once I read a study where another group couldn’t eat fat, sugar, alcohol, etc. and the second group continued their normal diet but just added a lot of fibers. First group lost 2,7kg in a certain period of time and a second group (fiber group) lost 2,1kg.
Psyllium seeds are easy to add just about anywhere, psyllium powder is a little more difficult cause it makes everything jelly and has a small side taste, but the powder works much more faster and better than seeds.

Walking
I take a long and fast walk every morning with the dogs, you give a boost to your metabolism and it will run fast the whole day and then you have done some exercising before the day even starts. Always walk the stairs whenever possible!

Change mayo to Turkish yoghurt
Almost all the sauces can be changed to Turkish yoghurt, if you need some sauce to your food. One good sauce with yoghurt what I use really often is a mix of avocado + onion + garlic + Turkish yoghurt. Fits perfectly with tortillas and hamburgers. Or just a yoghurt mix with herbs, honey and some spices.

Change carbs to vegetables
Rice, mashed potato and pasta can easily be switched to healthier vegetarian options. I have tried it mashed cauliflower, cauliflower rice and zuccini pasta. Nice change if you are used to eat just salad, cucumber and tomato with your meat.

Mix of broccoli, chicken and some pasta
Mix of broccoli, chicken and some pasta


<3: Roosa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s