Helsinki

Lähettiin iltapäivällä keskustaan, jätettiin auto Kampin taakse parkkiin ja mentiin kiertää mun lempparipaikat Stadissa. Kesällä varsinkin Helsinki on niin ihana kaupunki, ettei siitä saa ikinä tarpeekseen.

We went to the center of Helsinki in the afternoon, parked our car behind Kamppi and went to go and see my favorite spots in Helsinki. In the summer especially Helsinki is such a nice and beautiful city, I can never get enough of it!

DSC_0010

Espa
Espa

Espan puistossa keskellä kaikkea kelpaa istuskella, syödä jätskiä ja katella ku ihmiset kävelee ohi.

The Esplanade park is the best park in Helsinki, in the center of everything. It’s so nice to sit there, eat ice cream and watch people walking by. 

Kauppatori
Kauppatori

DSC_0018Kauppatorilla on aina niin ihania pikkukojuja jota jaksaa pällistellä, ja ehdottomasti paras pieni kahvila iltapäiväkahveille on Timon kahvila joka sijaitsee tänä kesänä JT-Linesin ja Helsinki Sightseeing laivojen edessä ihan rannassa. Rento ja hyvä palvelu ja freshit kahvit ja herkut!!

Market Square next to the south harbour has so many little booths with different kinds of stuff, and the best coffee there you can get from Timo’s Café and this summer it’s located next to JT-Lines and Helsinki Sight seeing boats. Always so good and fresh coffee and cakes!

Kaivopuisto
Kaivopuisto

Kauppatorilta käveltiin Kaivariin ja rantaa pitkin Eiraan ja sieltä takasin Kamppiin. Kaivarin rantatie on ehdottomasti paras mesta koko Helsingistä. Sinne voisin pystyttää teltan ja muuttaa loppuelämäkseni.

From the Market Square we walked to Kaivopuisto and from there to Eira and then back to Kamppi. The coast is my absolutely favorite spot in the whole Helsinki, I could put my tent there and move for the rest of my life.

DSC_0022 DSC_0025 DSC_0026 DSC_0029

Tai jos en telttaa pystytä ni tähän taloon voisin esim myös muuttaa. Tai johonki muuhun vastaavaan… :)
Päivä loppukin sit vähän lyhyeen; Poliisin puhelinsoittoon. Oli auto muka jätetty hinauspaikalle ja piti heti lähtee siirtää.. Ku parkkeerattiin ni käytiin molemmat kattomassa, että kauan siinä saa olla eikä ollu mitää hinauskylttejä viel sillon. Siinä oli 100 muutaki autoo ja kas kummaa yhtäkkii se oliki siinä ku palattiin ja oli muka ollu kokoajan. Noh ainaki me tiedetään että oltiin oikeessa!
Nyt alkaaki häämouho viikonloppu ja loma lähenee loppuaan :(

Or if I wont put my tent up, I can move to this building too ;) Or some other like this.
Our day ended too soon though when the police called. We had parked our car somewhere we shouldn’t have because they were going to start some construction there. They said they had this towing sign there, but when we left it there we both checked and there was nothing plus that there were like 100 other cars so I don’t think all of them missed the sign too. They must have put it afterwards when they saw they forgot. Well, at least we know we are right ;)
Wedding weekend is starting now which means my vacation is over soon :(

<3: Roosa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s