Differences

DSC_0062

Ku muutin tänne ja alotin työt, sielä oli kolme muuta suomalaista mua oottamassa. Ensin katon näitä ihmisiä ja mietin, yks oranssitukkanen autonasentaja ja roller derby pelaaja tytsy kotosin Kanteleelta jostain pieneltä farmilta, toinen räikee punatukkanen wowin pelaaja ernutyttö pohjosesta ja viimesenä koko ikänsä Ruotsissa asunu huonosti suomea puhuva hiljanen mies. Mitähän tästäki tulee, ei varmaan mitään oli mun ensimmäiset ajatukset. Jos multa nyt kysyy mitä oon täällä ollessani eniten oppinu ni avarakatseusuutta ja suvaitsevaisuutta. Näistä kolmesta oudosta tyypistä on paljastunu ihan mahtavat persoonat jotka on mulle yksiä tärkeimpiä ihmisiä täällä. Ensimmäistä kertaa elämässäni oon menny joka aamu hyvillä mielin töihin ihan vaan koska mun työystävät tekee siitä niin mielusta hommaa. Näillä on niin isot sydämet ja tiedän että voin kääntyy heidän puoleen oli se sitte mitä tahansa. Tunnetaan toisemme läpikotasin ja kaikki hyväksyy kaikkien erilaisuudet. Suomessa en ikinä oo kaveerannu mua kauheesti erilaisten ihmisten kanssa, mutta täällä on nää Suomipiirit niin pienet, että niin sanotusti pakonedessä joutunut olee tekemissä erilaisten kanssa ja kiitos luojalle vaan että oonki joutunut!
Nyt meidän tiimi onkin kasvanut muutamassa kuukaudessa tuosta neljästä yhteentoista ja oon enemmän ku innoissani pääsemässä tutustuu näihin uusiin erilaisiin ihmisiin ja oppimaan vielä lisää uutta. Ollaan oikeesti kaikki tässä maapallolla samasta puusta veistetty ja vaikka niin erilaisia, silti niin samanlaisia. Muistakaa kaikki mennä avoimesti vaan tutustumaan kaikkiin eikä pitää ennakkoluuloja yllä ja aina pyöriä samojen tyyppien kanssa :) Avartavaa!

When I moved here and started work, there were three other Finnish persons working with me. First when I saw them I wondered okey, a girl who is a car mechanic and a roller derby player coming from some small farm, the second is a girl who is a WoW player, has a really red hair and comes from the North part of Finland and the last is a guy who has been living his whole life in Sweden and doesn’t speak good Finnish and is a little quiet. How is this gonna work probably in no way, was my first thoughts. After all I have realized that all of these three strangers are so great personalities and now they are one of the most important people for me here. For the first time in my life I really enjoy going to work every morning because of my co workers. They have so big hearts and I know that I can turn to them on no matter what. We know each other so good and everyone accepts everyone’s differences. In Finland, I have never really hanged out with “different” people, bu it’s not so many Finnish persons here so I was “forced” to be with different kinds of people and thank God I was!
Now our team has grown within a few months from four to eleven and I’m more than excited to get to know to these new people and learn even more new stuff about life and everything. Everyone here on Earth are the same and although we are different, we are still so similar. Remember all to be open and explore! I have learnt more in one year here than I learnt in my whole life.

 

<3: Roosa

Advertisements

One thought on “Differences

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s