Healthy Cookie Dough Bites

DSC_0001
Yleensä melkeen aina ku yritän tehdä jotain terveellistä herkkua, se ei ikinä oikeesti oo hyvää ja myöhemmin ku mietin sitä ni alkaa oksettaa. Mut tällä kertaa tää oli oikeesti sairaan hyvää, maistu ihan keksitaikinalle ja jopa mun poikaystäväki tykkäs joka aina nyrpistää nenäänsä ku kerron aikovani kokeilla jotan uutta terveysherkkua.

Keksitaikina pallot
– 1 dl pekaanipähkinöitä
– 10 taatelia
– kaurahiutaleita
– vettä/maitoa
– suolaa
– kanelia, korianteria, muskottipähkinää
– kookoshiutaleita

Soseuta kaikki muut aineet keskenään, paitsi kaurahiutaleet. Lisää vettä/maitoa vaan ihan pieni loraus, silleen että taikinasta tulee tahmeeta. Lisää lopuksi kaurahiutaleita sen verran, että taikinaa on helppo muotoilla. Pyöritä pallot lopuksi kookoshiutaleissa ja laita jääkaappiin vähintään 30minuutiksi.

DSC_0002

Usually when I try to make some healthy treats, they always end up tasting really bad. This time I succeeded, these raw cookie dough bites tasted reaaally good! Even my boyfriend liked them, usually he almost gets mad when I say I’m gonna bake something healthy because he knows it’s gonna taste really bad.

Cookie dough bites

– 1dl pecans
– 10 dates
– rolled oats
– water/milk
– salt
– cinnamon, coriander, nutmeg
– coconut flakes

Mix all ingredients together in a blender, except the oats. When the dough is smooth, add some oats to make the dough easier to handle. Roll five cookie dough balls with your hands, add some coconut flakes on top and put them to the fridge. Keep them there at leas for 30 mins.

<3: Roosa

Lähde

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s