Suomenlinnassa asuminen

DSC_0076DSC_0116DSC_0064DSC_0003DSC_0067DSC_0080DSC_0087DSC_0091DSC_0104DSC_0107DSC_0110

Asustelin taas mun Suomen reissun ajan mun äitin luona Suomenlinnassa, joka on ihan täydellinen paikka asua kesällä (kunhan on hyvä sää! :D). Tää hyvä sää sattu totta kai mun lähtöpäivälle, joka teki kotiin lähdöstä entistä vaikeempaa. Jos muutan joskus takas Suomeen ni muutan niin tänne! Ainaki kesän ajaks haha :) Miinukset Suokissa asumisessa on ehdottomasti turistit, joka hyppii talojen takapihoillaki kameroidensa kanssa, ja on aina muutenki tiellä jos yrittää esimerkiks kiirehtii lautalle. Niin ja vallottaa kaikki lautat, ettei ite mahu välttämättä ees kyytiin :)  Plussaa ehottomasti se, että aikasin aamulla ja myöhään illalla on niin ihanan rauhallista, tuntuu ku asuis ihan jossain landella. Missä vaan saarella asuessa pääsee ihan hetkessä merenrantaan, aamulenkki ympäri saarta on vähän eri ku asfaltilla juokseminen keskellä betonirakennuksia. Helsingin keskustaan pääsee niin nopeesti lautalla, tosin ku Göteborgissa saarella asuessa pitää matkustaa pirun kauan, et pääsee keskustaan. Kyllä plussat voittaa ehottomasti noi pienet turisti miinukset, vai mitä ootte mieltä? ;)

I was of course staying at my Mom’s place in Suomenlinna (Sveaborg) when I was visiting Finland. It’s absolutely perfect place to live in the Summer (especially when it’s a good weather! :D). The good weather came on my last day of course, what made it even harder to go back home. If I ever move back to Finland, I want to move to Suomenlinna! At least when it’s Summer haha :) The bad part about living there is all the tourists who even come to your back yard to take pictures, and are always in the way when you’re hurrying somewhere. And the boats are always FULL of them, so it’s hard for the people who live there to fit in and get to work etc. The good thing about living there is that in the early mornings and late in the evening it’s so calm and cosy, feels like you’re living in the countryside. Doesn’t matter where in the island do you live, it’s always really easy to go and see the ocean. Taking morning runs around the island is much better than running in the city full with people and cars. You can get into the city center of Helsinki so fast, compared to living in an island here in Göteborg, it takes so long to get to the city from there. So much more pros than cons, don’t you think? ;) Well, I let the pictures do the talking!

<3: Roosa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s