Snowy Helsinki

dsc_0023dsc_0024

Olin hetki sitten Suomessa työmatkalla ja otin pari extra vapaapäivää, jotta kerkeisin näkemään kavereita ja hengailee perheen kanssa samalla. Oli ihana reissu, lumi oli just satanu täydellisesti Helsinkiin ja jokapuolella oli niin nättiä! Ihan pirun kylmä tosin, varsinki Suomenlinnassa jossa tuuli ihan sikana. Kerkesin tehä noiden muutaman päivän aikana tosi paljon, olin pari yötä äitin luona, pari yötä hotellissa ja yhen yön mun parhaan kaverin Suskin luona. Hitto tulee hirvee ikävä takasin sinne ku muistelen kaikkee kivaa sielä! Mutta ei onneks enää ku pari viikkoa ja lennetään mun poikaystävän kanssa Suomeen jouluks :)
Tänään meen suomalaiseen joulukonserttiin Oscar Fredriksin kirkkoon täällä Göteborgissa ja sen jälkeen kavereiden luokse pikkujouluihin. Juodaan glögiä, syödään jouluruokaa ja pelataan joululahjapeliä, mihin kaikki tuo paketteja ja voi olla että voitat kaikki tai et mitään. En tiiä onks Suomessa tapana pelata tätä, ainakaa ite en ikinä törmänny siihen ku vasta täällä.
Kaikki joulupläänit on täydellisesti järjestyksessä, mut uudenvuoden suunnitelmat on ihan täysin auki vielä mikä on tosi ahistavaa mulle, joka yleensä suunnittelen tälläset juhlat puol vuotta etukäteen. Panic!!! Noh eiköhän me jotain kivaa keksitä vielä ;)

Ihanaa viikonloppua!

I flew to Finland to work couple of weeks ago and took few extra days off so I had time to meet my family and friends. I had amazing time and it has just been snowing in there so it was so pretty everywhere. So damn cold though, especially in Suomenlinna where it’s so windy. I got to do and see a lot of people in those few days, I spend few nights at my mom’s place, few nights in a hotel and one night at my best friend Suski’s place. Oh I start to miss Finland so much now when I think all that wonderful time I had in there. Well, only couple of weeks and I travel back there with my boyfriend to celebrate Christmas.
Today I will go to a Finnish Christmas concert in Oscar Fredrik’s church here in Gothenburg. Later I will go to a Christmas party with my friends and we are gonna drink some glögg, eat Christmas food and play a Christmas gift game (which is so fun!!!). By the way I love all these Swedish Christmas traditions; gift game, julmust (drinking it atm :’D), lussekatter etc.
All of my Christmas plans are in order but I still have no idea what to do in New Years. I always plan my New Years like half a year ahead so this is not nice! But I guess we will figure something really nice out anyways :)

Have a cosy weekend! 

<3:Roosa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s